Rudigerstraat 13, 5408 AA Volkel | Restaurant: geopend op vrij + zat | Reserveer hier jouw 5-gangen diner
ELKE VRIJDAG EN ZATERDAG ZIJN WE OPEN. GEZELLIG ALS JE KOMT!
ONS VERHAAL.
EN EEN KIJKJE IN DE KEUKEN
In april 2017 openden wij de deuren van restaurant Eten bij Petja, in het hart van Volkel, waar voorheen Zaal Stevens gevestigd was.
Wat begon als een droom van de klassiek Frans opgeleide chef-kok Petja Verweij, groeide uit tot een sfeervolle plek waar lokale producten en pure smaken centraal staan. Met passie voor koken en liefde voor streekproducten hebben we een "huiskamer" gecreëerd waar gasten zich thuis voelen en kunnen genieten van culinaire verrassingen.
In ons restaurant werken wij volgens het table d’hôte-concept: je schuift aan voor een verrassend 5-gangendiner, waarbij we je meenemen op een culinaire reis.
In onze gerechten proef je de seizoenen, vaak met ingrediënten uit onze eigen biologische groentetuin. Bij ons draait het om meer dan alleen eten; het is een beleving. Of je nu aanschuift voor een verrassend diner of deelneemt aan een kookworkshop, elke ervaring vertelt zijn eigen verhaal. Welkom bij ons en geniet van smaak, ambacht en gezelligheid!
KOM GEZELLIG ETEN EN SCHUIF LEKKER AAN in onze "huiskamer".
fermentatie.
DE KUNST VAN BEWAREN EN VERRIJKEN
Fermenteren - smaken vangen en versterken – een eeuwenoude traditie, in een nieuw jasje. Bij Eten bij Petja brengen we deze eeuwenoude techniek naar onze keuken. Fermentatie is niet alleen een manier om voedsel te bewaren, maar ook om de diepte en complexiteit van smaken te ontdekken.
Van frisse, pittige gefermenteerde groenten tot onze eigen kombucha, wanneer we fermenteren geeft dit een nieuwe dimensie aan onze gerechten. Door te fermenteren kunnen we lokale producten op een verrassende manier transformeren en jou laten proeven van het beste wat de natuur te bieden heeft, het hele jaar door.
De Groentetuin: Het van Ons Restaurant.
PETJA VERWEIJ, CHEFKOK EN EIGENAAR
KAAS VAN DE WAGEN.
AAN JOUW TAFEL GESERVEERD
Geniet van een kaasplank met kazen uit het seizoen, samengesteld vanaf onze kaaswagen. Van romige, lichte kazen tot krachtige, gerijpte variëteiten en blauwschimmels, er is voor ieder wat wils, aangevuld met ons huisgemaakte notenbrood, ambachtelijke stroop en crackers van desemdeeg.
ZOETE CREATIES.
PUUR GENIETEN
Bij Eten bij Petja is koffie meer dan alleen een drankje – het is een moment van puur genieten, wij serveren versgebakken lekkernijen die perfect samengaan met jouw kop koffie. Denk aan zachte madeleines, knapperige kokosmakronen, traditionele cannelés de Bordeaux en een selectie van verfijnde chocoladedelicatessen.